Пристрій для приготування перших блюд

Поділитися посиланням:

Категорія каталогу проектів: 

Прізвище, ім’я та по-батькові, вік: Неумивака Віктор Миколайович. Дата народження: 16.09. 1954

Контактний телефон, мейл: 8(093)5292753

Місце проживання, регіон: Київська обл., Бориспільський р-н, с. Чубинське

Освіта (вказати назву навчального закладу, факультету, спеціалізації) Вища. Українська сільськогосподарська академія (нині Український державний аграрний університет), зооінженерний факультет, спеціальність – зоотехнія, спеціалізація – племсправа.

Назва пропонованої розробки (ідеї): Пристрій для приготування перших блюд

Галузь науки і техніки, до якої вона належить: Харчова промисловість

Основні терміни (ключові слова): Перші блюда, приготування, кухонний посуд, кипіння, затрати енергії, затрати часу, соціально-побутові умови

У чому полягає актуальність розробки? На розв’язання якої проблеми вона спрямована? Всім нам добре відомо, що перші блюда (борщ, суп і т.і.) та деякі інші (наприклад, холодець) необхідно варити. При цьому на приготування цих блюд тратиться велика кількість енергії, хоча теоретично енергія потрібна тільки для нагріву продуктів до температури кипіння. Не менші також затрати часу, який повинна тратити кожна господиня, щоб нагодувати всіх членів сім’ї.

Опишіть сутність пропонованої розробки (ідеї), не розкриваючи ноу-хау, – вкажіть принцип дії, конструкцію, досягнуті показники. Пропонований пристрій працює за принципом, максимально наближеним до теоретичного (енергія тратиться майже виключно на нагрів продукту, поміщеного в порожнину пристрою й залитого водою. При цьому на приготування перших блюд тратиться набагато менше (як мінімум на порядок) енергії. Особливо велика економія енергії досягається при приготуванні блюд, які вимагають тривалого варіня (наприклад, холодцю). Пристрій також може виконувати функцію скороварки, завдяки чому затрати часу на приготування перших блюд зменшаться в кілька разів.

У чому полягає наукова, технічна і споживча новизна пропонованої розробки? Поєднання функцій відомих розробок в одній та використання їх у новому призначенні

Вкажіть очікувані області застосування Заклади громадського харчування, а також побут

Якими є очікувані ефекти від використання розробки (економічні, наукові, технічні, соціальні, екологічні)? Зменшення затрат енергії (як мінімум на порядок) та часу (в кілька разів) на приготування перших та інших блюд, які вимагають варіння, поліпшення умов праці та соціально-побутових умов, особливо для жінок.

Ваші уявлення про обсяг можливого ринку для Вашої розробки (в Україні та за кордоном) Практично будь-які країни світу

Чи відомі Вам аналоги Вашої розробки ? Вкажіть їх недоліки. В чому перевага Вашої розробки над ними, за рахунок чого вона досягається? Не відомі

Ступінь опрацювання розробки (ідея, технічне рішення, бізнес-план, дослідний зразок, модель, креслення, технологія, інноваційний проект тощо) Ідея.

Чого Ви очікуєте від оприлюднення своєї розробки (ідеї, проекту) на сайті «Фабрика ідей»? Впровадження в практику й одержання винагороди

Теги: